sturegatan

 
 Samtliga bilder från Fastighetsmäklarna via Hemnet
 
 
Det är något slitet och älskat över dessa rum, känner ni det? Jag vet inte om det är de solblekta märkena på tapeten av var tavlorna har suttit eller de tunna spetsgardinerna men avsaknad av möbler som gör det. I vilket fall tyckte jag att dessa rum bar på så mycket känsla! Sen tänker jag att det ändå måste vara en romantiker till fotograf som tagit den sista bilden. Denna entré, helt överväxt av rosor, magi!
 
 
 
 

helgen

 
 
 
En bild på helgens blommor från mobilen. Jag blandade ut tulpanbuketten med lite körsbärskvistar som ännu inte har slagit ut, men fina våriga knoppar är det i varje fall. Idag har vi haft en riktig vårdag här i Stockholm med strålande sol om än lite för kalla vindar emellanåt. Vi har gått en långpromenad och lyckades hitta en bänk invid en södervägg där vi drack förmiddagskaffe. Det kändes helt underbart att sitta i värmen och sola näsan, inte alltid man kan göra det i mars minsann. Nu ska jag plocka fram jobb-kläder inför morgondagen, brukar kännas lite lättare att starta veckan om man har strukuterat upp sådana saker kvällen innan tycker jag. 
 
 
 

details

 
 
Bilder från Alvhems nya öppna arkiv
 
 
Det är farligt att bläddra igenom Alvhems öppna arkiv, det finns alldeles för mycket fint. Jag fastnade främst för dessa detaljbilder när jag inspirationssurfade lite på lunchen. Finns det något som gör mer för ett rum än tidstypiska detaljer såsom stukatur. Okej, vackra fönster skulle jag värdera snäppet högre, men hack i häl kommer vackra takutsmyckningar enligt mig. Det där överdådiga, lätt svulstiga men samtidigt så eleganta. Kanske jag får njuta av detta i en framtida lägenhet :)
 
Ha en riktigt härlig fredag nu!
Kram/C