torp

 
 
Bilder från Fastighetsbyrån i Falun via Hemnet
 
Oj vad det kliar i mina fingrar när jag ser sånt här. Det är något särskilt med övergivna hus som man ser har varit obebodda ett bra tag. Jag kan inte riktigt sätta fingret exakt vad det är jag gillar, men tror det är den där ogreppbara känslan av att tiden liksom har stått still. Tyckte även att dessa bilder var väldigt vackra på något ödsligt sätt. Allt detta hamnar direkt i inspirationsmappen denna kalla och blåsiga januari-måndag.
 
Kram/C
 
 

save us from ourselves?

 
 
Avslutar helgen med en en bild på mina fredagsblommor. En av de stora fördelarna med att bo i huvudstaden är närheten till Hötorget och därmed förmånen att kunna unna sig ett stort fång blommor till ett väldigt bra pris. Tyvärr kan kvaliten skilja sig en hel del har jag märkt, speciellt nu under vinterhalvåret. Förra veckans papegoj-tulpaner blev bruna efter bara någon dag men hoppas på bättre tur med denna bukett. Annars har helgen bjudit på ett kort Formex-besök och middag med kära vänner. Mycket trevliga aktiviteter båda två även om jag kände av en trött eftersmak utav mitt besök på mässan. Jag börjar känna mig färdig med kommers och skulle vilja att hållbara och miljövänliga alternativ fick en mer framstående plats än alla dessa slit och släng produkter. Men kanske fel forum att besöka för att klaga över detta ämne :) Så klart var där vissa företag som utmärkte sig och visade upp goda exempel, vi får hoppas att konsumenterna hakar på detta, det är ju de dvs vi som många gånger har makt att förändra!
 
 
Mysig söndagskväll önskar jag er!
/C
 
 
 
 
 
 
 
 

daydreaming

 
Bilder från Innerstadsspecialisten via Hemnet
 
Alltså det börjar nästan fysiskt klia i mina händer när jag ser sånt här, gamla pärlor som undgått större renoveringar utan där tiden istället känns som om den stått stilla. Lite nött, halvfula detaljer men ändå en känsla av lägenhetens själ om ni förstår vad jag menar. Den som lägger vantarna på denna pärla på Adolf Fredriks Kyrkogata med fri utsikt mot Adolf Fredriks kyrka kan skatta sig ganska så lycklig tänker jag. Hemnet kanske borde börja med en tjänst innehållande före och efter bilder så att man kan se hur lägenheter likt denna blir efter en renovering. Så länge får jag nöja mig med att drömma om hur jag hade gjort...