new oldies

 
Jag är loppis-frälst ända ut i fingerspetsarna! Här ser ni lördagens fynd från Kyrkornas loppis ute på Ekerö som så passande nog var öppet när vi körde förbi. Detta var för övrigt en väldigt trevlig och fräsch loppis i en ombyggd gammal lada. Bra priser och även ett mysigt fik som vi tyvärr inte hann med att prova på denna gång, men vi återkommer. Jag fick med mig en fin glaskaraff, en gammal sångbok och en oljelampa i glas som vi hade en likadan när jag var liten så det var nog lite nostalgi som gjorde att jag slog till. Tycker boken var så fin och testade att göra en sidvikning (kallas säkert något annat tjusigt) och rev även ut några sidor att använda som pysselpapper. Lite egna och både miljö- och plånboksvänliga fynd.
 
 
Kram/C
 
 

skolstart

 
samtliga bilder från Skandiamäklarna, Eskilstuna via Hemnet
 

Jag och gamla skolor, stark beroenderelation emellan oss. Om man nu vill spendera x antal timmar på renovering från grunden finns denna variant utanför Eskilstuna. 350 000 riksdaler får man betala för 350 kvm hus och 10 000 kvm tomt. Säkert ingen renovering som en förnuftig människa skulle påbörjat om man ska tänka rent praktiskt. Men fönsterna, ytorna, golven, skolsalarna och den slitna panelen, visst kan man inte bli annat än lite kär?
 
 
 
/C
 
 
 

new start

 
 
Höstens bästa köp är utan tvekan denna vas från Hemtex otippat nog. Vasen är ju uppenbarligen inspirerad av Svenskt Tenns vas Dagg men utan att vara för mycket av en kopia tycker jag. Den är även lite mindre vilket gör den mer användbar för alla sorters blommor. Nu har jag en av höstens alla hortensior här men när jag inte har färska blommor brukar jag knycka murgröna från innergården och det håller sig grönt länge. Vasen kostade 199 pix om jag inte minns fel och jag hade dessutom en rabattcheck från Wrapp á 50 kr, helt perfekt! Jag är mer än nöjd!