adventsgran

 
 
Vi har haft en riktig hemma-fixar-dag inför advent denna lördag. Städning och lussebullsbakning har stått på schemat men jag har även slagit in den första julklappen. Gäller att njuta av julstöket genom att vara ute i god tid och inte ha för mycket måsten. Jag är så glad över mina adventsgranar som är utplacerade lite varsom i lägenheten. Plockade extra många hemma för man vet aldrig om de överlever, men jag hade tur och två har därför fått flytta hem till vänner. Kändes annars lite överpyntat och mannen klagade på att vi hade granar överallt. Jag har inte anammat trenden med den så kallade rumsgranen utan kör på den klassiska svenska varianten direkt från skogen. Nu blir det strax lussebullar, mjölk och Downton Abbey, perfekt lördag med andra ord!
 
 
 

the best of seasons

 
 
samtliga bilder från Pinterest
 
1:a advent på söndag även om jag inte riktigt hunnit få någon julkänsla alls faktiskt. Vackra inspirationsbilder gör ju sitt till för att skapa lite stämning! Jag har varit så förkyld så har inte haft ork att fixa så mycket hemma än som jag brukar, men ikväll åker stjärnorna upp i fönstren. Sist jag var hemma plockade jag även några små granar som får agera adventsgran i väntan på julgran. Just gran i olika former är det som jag främst väljer att pynta med, vackert och enkelt på samma gång! Hur pyntar ni inför advent?
 
Kram/C
 
 
 
 
 

Hemma hos Kling

 
 
 
Samtliga bilder från Per Janssons Fastighetsförmedling via Hemnet
 
 
Elin Kling, Sveriges snyggast klädda kvinna, säljer sin lägenhet på Tyskbagargatan i Stockholm. Jag är alltid vädligt nyfiken på hur kända människors hem ser ut och älskar den typen av heminredningsrepotage. Jag lyckas i de flesta fall fantisera ihop en ganska så detaljerad bild över deras inredningsstil men väldigt ofta blir jag överraskad av verkligheten. Min bild av Klings hem var råare, mer industriellt chic eller konstnärligt kaos på något vis. Men å andra sidan lär det ju vara ett tag sedan hon faktiskt bodde i lägenheten själv med tanke på att han har sin bas i New York.  Det är stilrent, elegant och med snygga detaljer, oklanderligt mäklar-rent skulle jag vilja säga. Jag bara älskar stegen i hallen och skinnsoffan mot den pampiga kakelugnen. Jag vågar mig på att konstatera att det blir en välbesökt visning!