lördagDenna lördag har verkligen bjudit på lite av varje: uppsatsskrivande, matlagning, städande, nätshopping och telefonpratande, allt i precis lagom dos. Den plats jag sitter mest vid här hemma är just matbordet, det får fungera som både skrivbord och diverse-pysselbord utöver att vi även äter här såklart. Bordet är antikt, min mamma fick det av en dam som inflyttningspresent i sin första lägenhet och det var gammalt redan då. Kul med saker som går i arv tycker jag. Nu ska vi snart iväg på julfest och jag har lovat ta med knäck som dessvärre ej riktigt ville stelna. Vi hoppas att de är ätbara ändå! Ha en mysig lördag!

pysselTill årets julgran har jag faktiskt varit så ambitiös att jag knåpat ihop egna saker att hänga i granen vilket i och för sig ej var särskilt svårt. Givetvis silkesbollar i minimodell och sedan pappers-kulor av gamla boksidor varvat med svart papper. Klippte bara ut lika stora cirklar, la ihop dem 12 & 12 och sydde en raksöm över mitten och voila! Kanske inte kommer hålla i all evighet men blev fint tycker jag och att man kan använda precis de färger eller mönster som man tycker om. Nu ska jag sätta igång med uppsatsskrivande och snart lite lunchpaus...


bageriBjuder på härlig "julskyltning" från Centralbageriet i Huskvarna där jag & N var och fikade förra veckan. Ett bageri i toppklass alla kategorier. Jag & mina vänner är riktiga fika-nördar och N har pratat om detta bageri hela hösten, vilket jag nu förstår. Fin och annorlunda skyltning är ett plus, med Tolix-stol och trådkorg. Denna lördag blir det mina tjejer julshoppa, dricka glögg och avsluta dagen med Nötknäpparen på Operan. Känns som en riktig jul-lördag, det är bara snön som fattas!